Kosilice – električne ili plinske?

Related Post

Learn the Art of Yoga Sculptures for Your Space

Regarding home or workplace decoration, the correct piece of...

Ultimate Guide to Gaining Instagram Followers

Are you struggling to grow your Instagram following? With...

Embracing Minimalism: How to Simplify Your Life and Find Joy in Less

In today's fast-paced world, it's easy to feel overwhelmed...

5-Financial Planning Tips for Truck Drivers

Truck drivers are used to transporting heavy loads for...

Share

Prošlo stoljeće doživjelo je razvoj jednostavne kosilice. U nastavku ćemo posebno pogledati kako kosilice na benzin s pogonom na struju mogu biti i korisne i puno povoljnije od svojih analoga na plin, budući da su obično manje zagađujuće i bučnije.

Tamo gdje su ručne kosilice izvrsna opcija za vrtove manje veličine, šišanje veće površine zahtijeva znatno truda i vremena. Kako većina ljudi ima luksuz vremena, razvijene su kosilice koje pokreću ili električna energija.

Svakako, posebno u ruralnim područjima gdje domovi često imaju koristi od puno većih dvorišta, postojao je zahtjev za uređajem koji bi ljudima omogućio bolju mogućnost da cijene svoja dvorišta.

Za održavanje zdrave i uravnotežene trave izvrsnog izgleda potrebno je rutinsko košenje. Oštrice dulje od 3 do 4 inča obično izgledaju zapušteno, ali i ružno. Održavanje trave hladnog izgleda duljine od 2 inča zahtijeva prilično malo inicijative, a tu na scenu dolaze kosilice.

Kako se polaganje električnih kablova može pokazati nepraktičnim, dobavljači kosilica za travu su se nakon te bežične verzije dosjetili automatskog namatanja kabelske televizije. Sadašnji trend je za varijantu bežičnog daljinskog upravljanja. Sljedeći korak može uključivati električnu energiju koju proizvode solarni paneli i ugrađeno računalo koje će vam sigurno omogućiti da je uspostavite i zaboravite: čim odaberete odabrane postavke konfigurirane u kosilici će pokositi vaš travnjak na željenoj visini bez daljnjeg liječenje od vas. Imajući ovo na umu, teško je zamisliti da se ikada prije vratimo na ručne ili možda plinske kosilice.

Kosilice na električni pogon imaju jedinstvene prednosti u odnosu na svoje mehaničke i plinske kosilice:

  1. Mnogo manje zagađuje: ako uzmete u obzir da 2-taktna plinska kosilica može generirati čak 2 ili 3 puta veću količinu onečišćenja zraka nego automobil, nije iznenađenje da su električne kosilice preporučena opcija u današnjem društvu koje je svjesno zagađenja.
  2. Puno manje bučno: udruge vlasnika kuća mogu vas zaštititi od pokretanja glasnih motora na plin, posebno kod njezine kuće, zbog količine proizvedenog zvuka. Prijelaz na električni pogon nudi vam veću svestranost kako biste imali tendenciju prema svojoj priči kada ste lako dostupni.
  3. Električne kosilice jednostavnije je prilagoditi trenutačnom tehnološkom napretku kao što je kompjuterizacija kao i postupak daljinskog upravljanja.

Nije iznenađenje da ove prednosti pridonose električnoj kosilici koja se napaja iz mreže i baterijama, a koja preuzimaju varijacije goriva koje se ukidaju za manja dvorišta.